Rudá sangría z červeného vína, kousků ovoce a trochy bílého rumu vás symbolicky přenese do slunného Španělska. Tento osvěžující nápoj si nejlépe užijete v horkých dnech, třeba s přáteli na zahradní párty.

Ovoce nakrájejte na kousky, dejte do připraveného džbánku a přilijte víno. Následně přidejte cukr/med, skořici, pomerančovou a citrónovou šťávu.

Promíchejte a nechte odstát cca 3 hodiny v chladničce. Pak dolijte perlivou vodu. Dejte hodně ledu a přidejte rum/brandy a višňový sirup.

Suroviny:

  • 0,75 l červené víno
  • 2 ks pomerančová šťáva
  • 2 ks citronová šťáva
  • ovoce broskve, meloun, jablka, hrušky, hroznové víno...
  • 3 lžička cukr nebo med
  • 1 ks skořice
  • 150 ml sodovka
  • led
  • 0,40 dl bílý rum nebo brandy
  • višňový sirup dle chuti